Fekete áfonya\nAz áfonya egy különleges szuperélelmiszer, számos bizonyított egészségvédő hatással. Különösen gazdag katekin típusú cserzőanyagokban (5 – 10%), antioxidáns vegyületekben (antociánok: 0,5%; flavonoidok). Emellett pektin, szerves savak (citromsav, aszkorbinsav), nagy mennyiségű vas, A-, C- és D-vitamin található benne. Laborkutatások kimutatták, hogy az áfonya serkenti az érfal prosztaciklinek termelődését, ami érfalvédő hatású. Humán vizsgálatban a trombocyta aggregációt gátló és gyulladásgátló hatását is bizonyították. Ezzel egyértelmű, hogy védi az érfalakat, javítja a kiserek keringését. A cserzőanyagok erősítik a tápcsatornai nyálkahártyát a szájüregtől a végbélig, gátolják fertőzések kialakulását, vérzéscsökkentő hatásúak. Antioxidáns tartalmánál fogva öregedésgátló, rákos mutációk kockázatát csökkentő hatása is elismert. Állatkísérletekben igazolták vércukor és vérzsírcsökkentő hatását.\n\nGránátalma\nKutatások szerint a gránátalma antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot. Az egyik leggazdagabb forrása az ellegsavnak. A gránátalma gyulladáscsökkentő és immunrendszer stabilizáló hatással bír. A szív és érrendszer legjobb barátja, mivel segít megtartani az érfalak rugalmasságát, így biztosítja a vér megfelelő áramlását. Csökkenti az LDL (rossz) koleszterin szintet és az érfalakra lerakódó plakkokat, ezáltal segítséget nyújthat az érelmeszesedés megelőzésében. Tartalmaz ugyan gyümölcscukrot, de nem emeli meg a vércukorszintet. Segíti az egészséges bélműködést, nyugtatólag hat a gyomorra. Bőségesen tartalmaz vasat, ezért vérszegénység ellen is alkalmazható. Energiával látja el a szervezetet. A gránátalmában megtalálható polifenolok: tanninok, kvercetinek, antociánok valamint az ellegsav, melyek bizonyítottan erős daganat megelőző hatással bírnak.\n\nAjánlott napi adagolás\n1 x 10 ml (kb. 1 evőkanál) vagy 2 x 10 ml (kb. 2 evőkanál). Az Áfonya-Gránátalma koncentrátum önmagában is fogyasztható, de bevehető vízzel vagy más tetszőleges folyadékkal hígítva. A termék egy speciális, kímélő eljárással készül, tartósítószer felhasználása nélkül. A koncentrátum tartalmazza a magot, és a gyümölcshúst, ellenben a héját nem. Felbontás után nem szükséges hűtőszekrényben tárolni (és nem is ajánlott, mivel a hideg hatására besűrűsödhet). Felbontás után, szobahőmérsékleten 3-4 hónapig tartható el.\n\nÁtlagos tápértéktartalom 100 grammban\nTápérték jelölés 100 g-ban\nEnergia 266 kcal / 1132 kJ\nZsírtartalom 0,28 g\nTelített zsír 0,18 g\n Teljes cukor 48,09 g\nSzénhidrát 64,86\nFehérje 1,1 g\nÉlelmi rost 0,64 g\nSó 0,04%\nKálium 1027,7 mg\nKálcium 143,3 mg\nFoszfor 56,9 mg\nMegnézium 95,3 mg\nVas 1,53 mg\nCink 0,5 mg\nSzelén 1,6 µg\nForg.nyilv.szám: GYP-0160\n\nSzármazási ország\nTörökország