Mannavita Kanadai Juharszirup B, 375ml\n A Canadian Nutrient szaklap felmérése szerint, a juharszirup tápértéke jóval magasabb a barnacukornál, a cukornál és a méznél.\nA juharszirup kevesebb kalóriát tartalmaz (50 kalória / evőkanál), az olyan édesítőszerekhez képest, mint a méz vagy a kukoricaszirup.\n A juharszirupban található mangán energiát és esszenciális antioxidánsokat termel az idegek és az agy rendes működéséhez. Egy negyed csésze juharszirup fedezi a szervezet napi mangánszükségletét.\n A tiszta juharszirup fedezi a napi cinkszükséglet 18%-át, amely elősegíti az immunrendszer egészséges működését.\nEgyéb ásványi anyagokban is gazdag, mint a kálium, a kalcium és a magnézium , amelyek csökkentik a magas vérnyomás és a stroke kockázatát.\n\n A világon több mint 200 juharfajtát tartanak számon, és sok fajta alkalmas a nedv kinyerésére, a juharszirupot elsősorban mégis az Észak-Amerika keleti részén honos cukorjuhar (Acer saccharum) fa nedvéből állítják elő, de alkalmas rá a vörös juhar (Acer rubrum) és a fekete juhar (Acer nigrum) is. Íze és állaga a mézéhez hasonló.\nA fa édes nedvét még az őslakos indiánok fedezték fel és alkalmazták a mindennapi étkezésben. Napjainkban a kanadai Québec tartományban készül a legtöbb juharszirup, ami a világtermelés 70-80 százalékát adja.\nA tiszta juharszirup természetes édesítőként tökéletesen használható a cukor pótlására. A juharszirup nem színtiszta cukor, hiszen a szukrózon kívül tartalmaz fruktózt és glükózt is. Összetevői ráadásul jóval fontosabbak a szervezet számára!\nA juharszirup a cukortól eltérően nem kelti a telítettség érzését, gyorsabban emészthető . Továbbá a cukornál sokkal alacsonyabb a kalóriatartalma , és egyensúlyba hozza a vércukorszintet.\nA mesterséges ételízesítőkkel ellentétben a juharszirup nem változtatja meg az ételek ízeit, sokkal inkább kiemeli azt!\n Cukrot azonos arányokban nyugodtan helyettesíthetjük juharsziruppal.\n Adagolás, Felhasználás naponta: étkezéshez, sütéshez főzéshez\n\nfelbontás után hűtőben tárolandó\nnem tartalmaz színezéket\n A juharszirup előnyei\nA tiszta juharszirup ízletes és tápláló helyettesítője a klasszikus cukorszirupoknak, mint a kukoricaszirup. A juharszirup néhány jótékony hatása:\n Gyulladáscsökkentő : egy, a University of Rhode Island-on végzett kutatás kimutatta, hogy a juharszirup ropogtatnivalókkal, mint a zabpehely segít az olyan gyulladásos betegségek megelőzésében, mint az Alzheimer-kór, a csontritkulás és a rák.\n Antioxidánsként hat: ez az igazi édesség tele van egy polifenol nevű növényi anyaggal, amely kiváló antioxidáns. Ha áfonyát és zabpelyhet adunk hozzá, még jobban növelhető az antioxidáns értéke.\n Megállítja a korai öregedést : a tiszta juharszirup helyi antioxidánsként viselkedik, ezzel gyógyítva ott, ahol a szabadgyökök és a környezeti ártalmak károkat okoztak. Ezért nagyszerű természetes öregedés gátló szirupként tartják számon.\n Táplálja a bőrt : otthon is készíthető arcradír meleg tej és juharszirup egyenlő arányú elkeverésével, ehhez adjunk még zablisztet. Ez a keverék segít a finom rácok és a szarkalábak eltüntetésében. Használjon megfelelő hidratálókrémet az arcradír pakolás lemosása után, hogy ezzel is táplálja bőrét.\n Segíti az emésztést : a természetesen sajtolt juharszirup különböző emésztési problémák, mint a puffadás és a túlzott teltségérzet kezelésére is kiválóan alkalmazható. Helyettesítse a cukrokat juharsziruppal és megoldhatja a puffadás problémáját, ezáltal is jó egészségben tudva az emésztőrendszerét.\n Erősíti az immunrendszert : Detroitban a Wayne State University kutatói esszenciális tápanyagokat találtak a juharszirupban, mint a mangán és a cink, amelyek erősítik az immunrendszert és ezáltal megelőznek sok gyakori betegséget, mint a megfázás és a láz.\nÖsszetevők: 100% tiszta juharszirup, B osztály.\n