MannaVita barackmag keserű - Prunus Armeniaca magbél - Szuperétel.\n Kiszerelés : 400g\n A sárgabarack magbélből 2 fajta létezik: a keserű és az édes változat. A keserű sárgabarack magbél B-17 vitamin tartalma háromszor magasabb , mint az édes magé.\nA B-17 nem esszenciális (létszükségletű) anyag, de valószínűsíthető, hogy megfelelő mennyiségű jelenléte a szervezetben gátolja sok krónikus betegség kialakulását. []\nA B17-vitamin vagy más néven nitrilozid egy nagy csoport olyan vízoldékony, lényegében nem toxikus, édeskés vegyületre utal, amely több mint 800-féle növényben megtalálható. Az egyik leggyakoribb nitrilozid, az amigdalin , amely a legnagyobb koncentrációban bizonyos gyümölcsök magvaiban fordul elő (pl. nektarin, cseresznye, szilva, alma), de mind közül a leggazdagabb B17-forrásnak a sárgabarack magja bizonyult, mely súlyának akár 2,5 százalékát teszi ki a szóban forgó vegyület. []\nA sárgabarack magja j ó hatással van a hajra és a körmökre is, jelentős a kalcium, kálium és foszfor tartalma is.\nA sárgabarack és a magjából készített olaj például növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést , mérsékli az asztmás panaszokat. Emellett remek vízhajtó, méregtelenítő hatású, támogatja a testet a baktériumok, vírusok elleni küzdelemben.\nA sárgabarackmag jó hatással van az idegrendszerre, jó idegnyugtató . Tisztítja az érfalakat , a visszeres panaszok könnyítője. Kitűnő légzésszabályozó, segíti a pajzsmirigy működését, kiegyensúlyozza az emésztést .\n Adagolás, tudnivalók:\n\nÓránként 3-4 szem, naponta több alkalommal, jól összerágva, nem üres gyomorra.\nFelbontás után 3 hónapon belül fogyassza el.\n\n Tárolás : Száraz, hűvös, fénytől védett helyen, 25°C fok alatt.\n Figyelmeztetés : Terhesség és gyógyszeres kezelés esetén használat előtt konzultáljon kezelőorvosával.\n Kapcsolódó kutatások, publikációk:\n\n[01.] Amygdalin from Apricot Kernels Induces Apoptosis and Causes Cell Cycle Arrest in Cancer Cells: An Updated Review - doi\n[02.]Laetrile/Amygdalin (PDQ®)–Patient Version\nÖsszetevők: sárgabarack magbél, keserű (Prunus Armeniaca).\nTápanyagok 10g mennyiségben:\n\nEnergia: 222kJ/88kcal\nFehérje: 2,4g\nZsírok: 4,6g\nSzénhidrátok: 0,6g\nNátrium: 0,3mg\n