Alkalmazási terület: higiénés kézfertőtlenítés\n\nAntimikrobiális spektrum: baktericid, fungicid, szelektív virucid (H1N1 inaktiváló)\nFelhasználói kör: professzionális és lakossági\n\n6 éves életkor alatt csak felnőtt felügyelete mellett alkalmazható!\n\nMiért lehet hatékonyabb a kézfertőtlenítő készítmény, ha gél állagú?\n\nA piacon alapvetően kétféle fizikai állapotú kézfertőtlenítő létezik, az egyik formula vízszerűen folyékony, míg a másik géles állagú.\n\nA felhasználás szempontjából is jelentős különbség van. Minden egyes végleges hatósági engedéllyel rendelkező fertőtlenítő szernek a rajta feltüntetett hatásait tesztekkel kell bizonyítani. Ezeket a teszteket független laboratóriumok vagy a jóváhagyó hatóság rögzített szabványok szerint végzik. Van olyan teszt, amely a kézfelület nagysága miatt előírja, hogy legalább 3 ml felhasználása szükséges fél perc behatási időn keresztül, erre a mennyiségre a hatóság szakértője is felhívta a figyelmünket. Ez azt jelenti, hogy a vízszerű folyadékot is ennyi ideig kell dörzsölgetni a tenyerünkben és a kézfejünkön anélkül, hogy az ki ne folyna belőle, vagy az alkoholos hatóanyagú készítményekben az alkohol tartalom egy része el ne párologna idő előtt. A NATURLAND 99,9 kézfertőtlenítő gél esetében alapvetően a gélesítő anyag ezt a felhasználási nehézséget hivatott kiküszöbölni azáltal, hogy jelentősen megemeli a termék viszkozitását megakadályozva annak folyását, továbbá bizonyítottan csökkenti az alkohol párolgását, emelve a termék lobbanáspontját.\n\nA gélesítőnek van még egy alternatív jótékonynak hívható hatása is. Felületi filmet képez a bőrön, ezáltal jelentősen csökkentve a termék használata miatti epidermális vízvesztést vagyis a bőr kiszáradását, továbbá jobban biztosítja készítményekben levő hidratálást biztosító anyagok mint a glicerin vagy propilén-glikol megfelelő működését.\n \nDr. Hren Brúnó\nkutatás-fejlesztési igazgató\n\nÖsszetevők:\nbiocid hatóanyag: etil-alkohol (72,8%, EC:200-578-6), akrilátok, propilén-glikol, trietanolamin, metilparaben, illatanyag, víz.