Összetétel: Makréla, olívaolaj, só\n\nAllergének: (4) hal\n\nÁtlagos tápérték 100 g termékben:\n\n Energia: 818 kJ / 195 kcal\n Zsír: 10,2 g\n Szénhidrát: 0,0 g\n Fehérje: 24,6 g\n\nFelbontás után hűtőben, maximum 1 napig tartható.\n\n \n\nTudj meg többet a Tricana márkáról ide kattintva!\n\n \nTudtad?\nA makrélának számtalan fajtája ismert, a legnépszerűbb mégis a közönséges vagy atlanti makréla (általában ezt fogyasztjuk, és ennek halászata számottevő). Ezek a gyorsan úszó halak jellemzően Európa és Észak-Amerika hidegebb tengereiben fordulnak elő.\n\nA makrélakonzervek ízletes alternatívát kínálnak a konzerv szardínia, tonhal vagy lazac helyett. A makréla a magasabb zsírtartalmú halak közé tartozik, egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakban igen gazdag, így rendszeres fogyasztása segíthet megőrizni szívünk egészségét. Mindössze 85 g makréla csaknem 1,1 g Omega-3 zsírsavat tartalmaz! A tonhalhoz hasonlóan a makréla is fontos fehérje- és B-vitamin forrás: nagy mértékben tartalmaz például B12 vitamint. Már 85 g makréla képes fedezni a napi ajánlott B12-vitaminbevitel 200%-át! Ezen felül a makréla rengeteg szelént, és egyéb fontos ásványi anyagot tartalmaz, melyek gátolják a szabad gyökök kialakulását a szervezetünkben.